Nastavak studiranja
2 posters
Forum studenata Ekonomskog fakulteta ZG :: OBAVIJESTI ZA STUDENTE :: PREDBOLONJA - rok diplomiranja 30.09.2017.
Page 1 of 1
Nastavak studiranja
Treba mi par informacija ako mi netko može pomoći...
Diplomirala sam 2008.g., na stručnom studiju poslovne ekonomije-smjer turizam, 3.god, VŠS. Sada bih nastavila studirati, tj.podići svoje obrazovanje na višu razinu
.
Zanima me, ako netko zna, ili ima istu situaciju, koja je procedura? Što se priznaje od ispita, pretpostavljam da se polaže prvo razlika, itd...Može i na pp.
Prije nego odem do referade, da čujem od vas...Jesu u referadi jednako ljubazni kao prije 6 god?
Hvala i lp!
Diplomirala sam 2008.g., na stručnom studiju poslovne ekonomije-smjer turizam, 3.god, VŠS. Sada bih nastavila studirati, tj.podići svoje obrazovanje na višu razinu

Zanima me, ako netko zna, ili ima istu situaciju, koja je procedura? Što se priznaje od ispita, pretpostavljam da se polaže prvo razlika, itd...Može i na pp.
Prije nego odem do referade, da čujem od vas...Jesu u referadi jednako ljubazni kao prije 6 god?

Hvala i lp!
Tenzija- Posts : 2
Re: Nastavak studiranja
Kada sam ja prelazila sa više na visoku 2008/09 samo sam otišla u referadu, rekla da bi se prebacila, i samo su mi odgovorili da kupim materijale i upišem. Generacija prije mene (2007/08 je morala podnositi molbu i znam dvi kolegice kojima nisu odobrili, inače ja sam tada prva diplomirala u svojoj generaciji i to prije roka ali nažalost nisam imala da odma nastavim studij nego sam se bila zaposlila u jednoj firmi koja je bila propala). Za razliku sam bila dobila 10 predmeta (kao i svi oni što su 2008/09god upisali prelaz) i to sljedeće kolegije: matematika, statistika, makroekonomija, mikroekonomija, poslovne financije, organizacija, financijske institucije i tržita, međunarodna ekonomija, osnove menadžmenta i marketing. Nema veze koji si smjer, razlika je za sve ista.
I da, nemoraš prvo polagat ispite razlike, jedino odne predmete koji su ti uvjeti za neke ispite da visoku (polažeš kako želiš ispite, to je tvoj odabit)
Prije 6 godina i profesori a i ovu u referadi su bili mnogo srdačniji, ljubazniji a i pošteniji. Ja sam za neke predmete 50000000% sigurna da sam ih trebala položiti al ne oni su me srušili a na uvidu u testu su bili dosta bezobrazni i kao predvidjeli su neke odgovore i zadatke i ako sam taj put uspješno riješila idući mi neće biti probllme, to mi je bio njihov odgovor (govorim o tri predmeta, koja nisu bitna)
I da, nemoraš prvo polagat ispite razlike, jedino odne predmete koji su ti uvjeti za neke ispite da visoku (polažeš kako želiš ispite, to je tvoj odabit)
Prije 6 godina i profesori a i ovu u referadi su bili mnogo srdačniji, ljubazniji a i pošteniji. Ja sam za neke predmete 50000000% sigurna da sam ih trebala položiti al ne oni su me srušili a na uvidu u testu su bili dosta bezobrazni i kao predvidjeli su neke odgovore i zadatke i ako sam taj put uspješno riješila idući mi neće biti probllme, to mi je bio njihov odgovor (govorim o tri predmeta, koja nisu bitna)
ekonomistica- Posts : 26
Re: Nastavak studiranja
Otišla sam jučer u referadu i gđa/gđica koja je stvarno bila draga, smirena i ljubazna :-) mi je rekla da moram podnijeti molbu sa kopijom diplome i indexa, i da ću onda dobiti popis predmeta za razliku kad vide što sam slušala. U biti, nisam stekla dojam da bi molbu odbili. Nije mi znala reći niti otprilike koliko je to predmeta. I nakon razlike još 2 god. za univ.bacc.oec. U biti je baš razočaravajuće da oni sami tako malo cijene 3 god.VŠS, jer smo se itekako namučili, a ako želiš nastaviti moraš ići još minim.3 godine da bi bio rang više. Svakako ću probati, pa kako bude...
Hvala!
Hvala!
Tenzija- Posts : 2
Forum studenata Ekonomskog fakulteta ZG :: OBAVIJESTI ZA STUDENTE :: PREDBOLONJA - rok diplomiranja 30.09.2017.
Page 1 of 1