Forum studenata Ekonomskog fakulteta ZG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nastavak studiranja

2 posters

Go down

Nastavak studiranja Empty Nastavak studiranja

Post by Tenzija Tue Aug 26, 2014 12:27 pm

Treba mi par informacija ako mi netko može pomoći...
Diplomirala sam 2008.g., na stručnom studiju poslovne ekonomije-smjer turizam, 3.god, VŠS. Sada bih nastavila studirati, tj.podići svoje obrazovanje na višu razinu Very Happy .
Zanima me, ako netko zna, ili ima istu situaciju, koja je procedura? Što se priznaje od ispita, pretpostavljam da se polaže prvo razlika, itd...Može i na pp.
Prije nego odem do referade, da čujem od vas...Jesu u referadi jednako ljubazni kao prije 6 god? Laughing

Hvala i lp!

Tenzija

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 2014-08-26

Back to top Go down

Nastavak studiranja Empty Re: Nastavak studiranja

Post by ekonomistica Wed Aug 27, 2014 4:40 pm

Kada sam ja prelazila sa više na visoku 2008/09 samo sam otišla u referadu, rekla da bi se prebacila, i samo su mi odgovorili da kupim materijale i upišem. Generacija prije mene (2007/08 je morala podnositi molbu i znam dvi kolegice kojima nisu odobrili, inače ja sam tada prva diplomirala u svojoj generaciji i to prije roka ali nažalost nisam imala da odma nastavim studij nego sam se bila zaposlila u jednoj firmi koja je bila propala). Za razliku sam bila dobila 10 predmeta (kao i svi oni što su 2008/09god upisali prelaz) i to sljedeće kolegije: matematika, statistika, makroekonomija, mikroekonomija, poslovne financije, organizacija, financijske institucije i tržita, međunarodna ekonomija, osnove menadžmenta i marketing. Nema veze koji si smjer, razlika je za sve ista.
I da, nemoraš prvo polagat ispite razlike, jedino odne predmete koji su ti uvjeti za neke ispite da visoku (polažeš kako želiš ispite, to je tvoj odabit)
Prije 6 godina i profesori a i ovu u referadi su bili mnogo srdačniji, ljubazniji a i pošteniji. Ja sam za neke predmete 50000000% sigurna da sam ih trebala položiti al ne oni su me srušili a na uvidu u testu su bili dosta bezobrazni i kao predvidjeli su neke odgovore i zadatke i ako sam taj put uspješno riješila idući mi neće biti probllme, to mi je bio njihov odgovor (govorim o tri predmeta, koja nisu bitna)
ekonomistica
ekonomistica

Posts : 26
Reputation : 1
Join date : 2014-07-08
Age : 38

Back to top Go down

Nastavak studiranja Empty Re: Nastavak studiranja

Post by Tenzija Wed Aug 27, 2014 6:49 pm

Otišla sam jučer u referadu i gđa/gđica koja je stvarno bila draga, smirena i ljubazna :-) mi je rekla da moram podnijeti molbu sa kopijom diplome i indexa, i da ću onda dobiti popis predmeta za razliku kad vide što sam slušala. U biti, nisam stekla dojam da bi molbu odbili. Nije mi znala reći niti otprilike koliko je to predmeta. I nakon razlike još 2 god. za univ.bacc.oec. U biti je baš razočaravajuće da oni sami tako malo cijene 3 god.VŠS, jer smo se itekako namučili, a ako želiš nastaviti moraš ići još minim.3 godine da bi bio rang više. Svakako ću probati, pa kako bude...
Hvala!

Tenzija

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 2014-08-26

Back to top Go down

Nastavak studiranja Empty Re: Nastavak studiranja

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum