Završni rad

Go down

Završni rad  Empty Završni rad

Post by Vesna on Wed Mar 25, 2015 4:18 pm

Pozdrav,

studentica sem Ekonmske fakultete u Mariburo i radim završni rad sa oporezivanja poduzeča koja zapošljavaju invalida u Hrvatski. Molim vas za pomoč kod ovoga, gledam Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i vidim da imate mogučnost zapošlljavanja invalida pod opčim i posebnim pogojem (ako razmišljam pravo opče znači na normalen trgu rada a posebno ima 3 oblike zapošljavanja - centar za pofesionalno rehabilitacijo, integrerane radionice i zaščitne radionice). sad neznam što integrirana i zaščitna radionica znači. kakve so razlike med jednon i drugim.

i molim javite kakve so posebnosti za ova preduzeća, kod nas imajo preduzeća za zapošljavanje invalida olakšice kod doprinosima (pri obračuna plate), ovi dobriposni se obračunajo samo se ne plate države nego idu na poseban konto i ovo sredstva mogu se uporabljati za določene namen z zakonom. Ako je i kod vas isto molim za vašo pomoč.

Ako je mogočue molim i za jedno shemo koja davke treba u hrvatskoj preduzeće platiti. Znam za porez na dodato vrijednost, porez na dobit, a onda doprinosi kod plate i porez na zaaradi, imate i koji drugi porez kod vas. I ako mogoče molim za jedan teoretski prikaz obračuna plate (posebno za invalida)

Puno hvala za sve.

Vesna

Vesna

Posts : 1
Reputation : 0
Join date : 2015-03-25

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum